Quiche Lorraine op Keukengeheim+Clickx wedstrijd laatste dag

Posted on november 28, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Quiche Lorraine op Keukengeheim+Laatste dag Clickx wedstrijd Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag is het de LAATSTE dag dat jullie op http://www.keukengeheim.com kunnen stemmen voor de Site van het Jaar verkiezing van CLICKX Magazine(categorie eten&drinken).Gewoon even op het clickx logo klikken en je komt op het stemformulier.Het kost maar 5 min.van je tijd en je maakt kans op mooie prijzen.Ik zal je dankbaar zijn!

Vandaag krijgen jullie het recept voor de meest klassieke quiche,de Quiche Lorraine.Ik maak quichen met de meest uiteen lopende ingredienten.Vegetarisch,Mediteraan met zongedroogde tomaten,rucola en olijven.Met spinazie en gerookte zalm enz.je kan echt alle kanten op met quiche.

Wat je wel altijd moet doen is het deeg eerst blindbakken,als je dat niet doet krijg je een doorweekte slappe deegbodem!Ik krijg daar trouwens veel vragen over op http://www.keukengeheim.com.

Blind bakken doe je zo:leg de bladerdeeg in een ingevette taartvorm,prik er met een vork een 30 tal gaatjes in,leg er een stuk bakpapier of aluminiumfolie op en bestrooi dat met gedroogde erwten,bonen,linzen of zelfs rijst.Bak gedurende 25 min in een oven van 200°C.Daarna kan je alles weghalen en heb je een deegbodem die bijna geen vocht meer opslorpt,je quiche wordt dus veel steviger en smakelijker.

Het recept:

– 1 stuk kant-en-klaar bladerdeeg
– 150 gr gerookt spek in reepjes,je kan ook eens gedroogde ham gebruiken
– 100 gr geraspte Gruyere kaas
– 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
– 1 klontje boter
– 3 eieren
– 25 cl room
– 1 mespuntje nootmuskaat
– peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak het deeg eerst blind. Verhit de boter in een pan en bak er de spekreepjes in aan. Leg de spekreepjes in de bakvorm. Klop de room, de peterselie, de kaas en de eieren door elkaar. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat en giet het in de bakvorm. Laat het geheel gedurende 55 minuutjes bakken in de oven.

Als je merkt dat de bovenkant van de quiche te vlug te bruin wordt leg er dan een stuk bakpapier of aluminiumfolie over.

Zo mensen,dat was het voor vandaag,als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar http://www.keukengeheim.com gaan waar ik de hele dag online ben om jullie vragen te beantwoorden.

Veel kookplezier en tot morgen

Samlogoklein17.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: