Haché Parmentier op Keukengeheim+Site van het jaar

Posted on november 21, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haché Parmentier op Keukengeheim+Site van het jaar Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Vandaag het recept voor een klassieker in de categorie “comfortfood”:de Haché Parmentier.De Franse tegenhanger van de

Britse Shepperd’s Pie.Dat wordt in de originele versie met lamsgehakt gemaakt.

Eigenlijk is het niet meer dan gehakt en aardappelpuree dat in de oven gezet wordt.Ik vind dit weer een goed voorbeeld van

hoe je met weinig middelen een smakelijk gerecht kan maken.

Vroeger werden de restjes vlees gebruikt voor deze schotel,de beste gerechten zijn dikwijls degene die oorspronkelijk uit

schaarste zijn ontstaan.Vandaar dat de Zuid-Italiaanse keuken zo’n zuivere keuken is.De mensen moesten het doen met wat ze hadden.

Je kan deze schotel makkelijk de dag ervoor maken en in de oven zetten als je hem nodig hebt.

Als jullie 5 minuten tijd hebben zou je me een groot plezier doen om op mijn website http://www.keukengeheim.com te stemmen

bij de verkiezing voor de “Site van het jaar” categorie :eten&drinken.Gewoon op het CLICKX logo klikken en je komt op het

stemformulier.Alvast bedankt!

Het recept:dit is voor 2 personen,vermenigvuldig gewoon de hoeveelheden als het voor meer mensen is

250 gr gehakt
1 courgette
1 ui
4 aardappelen
1 tomaat
1 blikje tomatenconcentraat
beetje melk
1 eigeel
boter
zout
peper
nootmuskaat
provencaalse kruiden

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en laat ondertussen water koken
Snij de ui, tomaat en de courgette in stukjes
Neem een pan en fruit eerst de ui, doe er daarna de courgette en de tomaat bij
Als de courgette beetgaar is, doe de gefruite ui, tomaat en courgette in een aparte schaal
Bak in diezelfde pan het gehakt tot je redelijk kleine stukjes krijgt (tijdens het bakken het gehakt pletten met een vork)
Als het gehakt gebakken is, doe er dan de ui, tomaat en courgette bij
Doe er het tomatenconcentraat bij tot je een smeuige saus krijgt.
Kruid af met het zout, peper en de provencaalse kruiden.

Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Plet de aardappelen met de stamper in de pot en voeg wat melk, boter en het eigeel toe. Kruid naar smaak met nootmuskaat

Neem een ovenschaal en vul de bodem met het gehakt. Leg er daarna de aardappelpuree op. Doe eventueel nog paneermeel(chapelure) en kaas op en zet onder de grill voor een lekker korstje!

Tips:nooit de aardappelen met een mixer bewerken,je krijgt een soort lijm ipv puree

als je merkt dat de vleessaus te droog is kan je er een beetje water bijdoen

als je de Haché de dag ervoor hebt gemaakt moet je hem in een oven van 200°C verwarmen gedurende 20 minuten.

Als jullie nog vragen hebben kan je even naar http://www.keukengeheim.com surfen,ik ben daar de hele dag online om jullie gratis van advies te dienen.

Zo mensen,dat was het voor vandaag,veel kookplezier!

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein13.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: