Stoofvlees met Trappist op Keukengeheim+Clickx wedstrijd

Posted on november 20, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Trappist op Keukengeheim+Clickx wedstrijd Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag krijgen jullie het recept voor stoofvlees met Trappist,een Vlaamse klassieker.Dit gerecht kan met eender welk donker

bier gemaakt worden.Dus ook donkere Leffe of Orval of een ander trappistenbier.Als je het liever een beetje zoeter wil kan je

een Geuze of Kriek van goede kwaliteit gebruiken.

Net zoals koken met wijn is er een gouden regel:gebruik geen bier dat je zelf niet zou willen drinken!

Maar nu eerst een paar praktische dingen:jullie zouden ontzettend kunnen helpen door op http://www.keukengeheim.com te stemmen bij de Clickx wedstrijd “Site van het jaar >categorie eten & drinken”.Klik gewoon hierboven op het logo en je komt op het stemformulier.Alvast bedankt!

Er loopt ook een leuke Sinterklaaswedstrijd op Keukengeheim.com,iets voor jullie kinderen? Zie bij COOL KIDS

Ik ben ook op zoek naar De Culinaire Zonde op mijn website,iedereen heeft wel iets dat hij of zij graag lust maar waar anderen koude rillingen van krijgen.

Maar nu het recept:

  • 1 kg stoofvlees(rund)
  • 2 flesjes trappist of een ander lekker bier
  • 2 uien
  • 3 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • stoofvleeskruiden ( in de supermarkt)
  • 2 lepels mosterd
  • bindmiddel zoals maizena
  • boter

Snij het vlees en de ajuinen in kleine stukken.Bak de uien  in een grote pot tot ze glazig zijn.Bak nu het vlees langs alle kanten bruin in een pan.

Bak niet al het vlees tegelijk, neem telkens een beetje anders bakt het niet goed bruin.

Doe het vlees in de pot bij de uien en voeg peper , zout en vleeskruiden toe.Er mag flink wat op!

Doe de trappisten bij het vlees.Indien nodig moet je nog wat bier toevoegen want het vlees moet juist onder staan.Nu nog de laurier en de mosterd erbij en dan wachten.

Het stoofvlees moet ongeveer 2 uur zachtjes stoven

.Proef of het vlees mals is en indien nodig moet het nog even verder pruttelen.

De saus kan je best binden met wat donkere maizena.Dit kan je krijgen in de supermarkt.Je lost wat poeder op in water en giet het al roerend bij het vlees.Zo krijg je een mooie donkere saus.

Dit is heel lekker met vere frieten of een gratin dauphinois,het recept staat op de blog van gisteren.

Als je over dit of een ander recept vragen hebt kan je even naar http://www.keukengeheim.com surfen en daar je vraag stellen,ik ben de hele dag online.

Zo mensen,een prettige dag en tot morgen.

Samlogoklein12.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Eén reactie to “Stoofvlees met Trappist op Keukengeheim+Clickx wedstrijd”

RSS Feed for Keukengeheim Comments RSS Feed

Beste onbekende Sam.
Even een complimentje uit ons Zuid-Holland (Ned)
voor het geval dat je denkt dat het uit België komt
) van je recept hebben mijn gasten en ik genoten
dus, dank daarvoor!


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: