Eendenborst juist bakken op Keukengeheim + Clickx wedstrijd

Posted on november 18, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst juist bakken op Keukengeheim+Clickx wedstrijd Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag geef ik even de juiste bakwijze voor eendenborst.Aan de vragen tezien die ik regelmatig krijg denken veel mensen dat heel moeilijk is en beginnen er zelfs niet aan.Niets is minder waar.

Maar eerst dit:je zou ontzettend kunnen helpen door even op het logo van CLICKX -Site van het jaar te klikken en daar op http://www.keukengeheim.com te stemmen in de categorie “eten & drinken”.Ik zal je zeer dankbaar zijn!

Laat je kinderen even naar COOL KIDS surfen op Keukengeheim.com waar er een leuke SINTERKLAAS wedstrijd loopt.

Als je een paar regels volgt kan je makkelijk thuis eendenborst maken.Hieronder vindt je de juiste werkwijze.

De garnituur en saus kan je naar je eigen smaak er bij geven.Eendenborst is makkelijk met verschillende sausen te combineren.Zoet,zuur,spicy,klassiek,het kan allemaal bij eend.

Ook in de garnituur heb je een grote vrijheid:fruit,witloof,spinazie ,boschampignons,oesterzwammen,knolselder enz.,allemaal lekker.

Als je vragen hebt surf dan even naar http://www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online ben om jullie vragen te beantwoorden.Mijn motto is: er zijn geen stomme vragen in de keuken!

Het recept:

Kerf de vetkant van de eendenborst met een tussenruimte van 1 cm. ruitvormig in tot bijna op het vlees.

Leg de borst met de vetkant naar beneden( zonder vetstof) in een passende anti-aanbakpan en laat het vet op zacht vuur uitsmelten.
Dat vet wordt steeds heter en daardoor ontstaat een krokant korstje.

Strooi wat zout en peper op vleeskant en draai de eendenborst om, strooi ook wat zout en peper op het krokante korstje.

Bak de vleeskant zachtjes in het uitgesmolten eendenvet, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid ca. 5 – 10 minuten.5 min. is rood,10 min. is met een roze kern,15 min.is doorbakken.

Neem de borst uit de pan en leg hem op een warm bord, dek luchtig af met aluminiumfolie.

Zet het bord op een warme plaats en laat het vlees 15 minuten rusten.Dat is belangrijk! Zo krijgt het vlees tijd om te ontspannen en loopt het bloed er niet uit als je het snijd.

Snij in plakjes en serveer volgens recept.

Om het helemaal goed te doen volgens de chef: zorg dat het bord waarop de eendenborst te rusten wordt gelegdt en het bord of de schaal waar je de versneden eendenborst op legt goed warm zijn.

Zo beste mensen,

have fun en prettige zondag verder

Tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein10.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: