Waterzooi van Vis op Keukengeheim+Clickx wedstrijd

Posted on november 17, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van Vis op Keukengeheim + Clickx wedstrijd Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste mensen,

Jullie kunnen me een groot plezier doen door op mijn website te stemmen bij de Site van het jaar verkiezing van Clickx Magazine.Klik op het logo en je komt ineens op het stemformulier.Het neemt maar 5 minuten van je tijd in beslag.Alvast bedankt!

Gisteren heb ik het recept voor Gentse Waterzooi geplaatst,vandaag de variant met vis.Daarvoor gebruik je best vaste en niet te vette vissen voor.

Makreel,sardienen enz zijn minder geschikt voor waterzooi.In plaats van kippenbouillon gebruik je hier visfumet,dat is een bouillon van viskoppen & graten.

Er is ook redelijke kant en klare visfumet in de handel te koop,je kan ook eens aan je vishandelaar vragen of hij geen fumet in vooraad heeft.

Op keukengeheim.com staan de recepten voor fonds en basissausen.Het is  niet zoveel werk om fonds te maken,je kan ze makkelijk in handige portie’s invriezen.

Het recept:

1 liter visfumet, 4 moten kabeljauw, (of andere stevige witte vis),1 kg mosselen, 200 g gepelde garnalen, 4 wortelen, 1 busseltje prei, 1/2 witte selder, 1 kruidentuiltje, 2 el gehakte peterselie, 2 dl room, 3 eigelen, het sap van 1/2 citroen, zout en peper.Bereiding: Was en snij de groenten in julienne (dunne staafjes van 3 mm op 7 cm). Open de mosselen op hoog vuur met een beetje witte wijn. Breng de bouillon aan de kook. Verdeel de groenten in de bouillon. Laat 2 minuten koken. Pocheer (zachtjes garen net onder het kookpunt)de vis gaar in de bouillon. Klop de eigelen los in de room en laat op laag vuur verdikken in 4 kopjes visbouillon. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de vis, mosselen, garnalen en groenten in warme diepe borden. Giet er de soep over, en verdeel er de peterselie op. Dien op met gekookte aardappelen.

De garnanen mag je nooit meekoken,ze worden rubberachtig en taai,garnalen worden genoeg verwarmdt door de warme vloeistof.

Als je nog vragen heb kan je even naar Keukengeheim.com surfen en daar je vraag stellen.

Smakelijk en prettig weekend

Sam
www;keukengeheim.comsvhj2007_160x150.gif

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: