Rundvlees Bouirguignon op Keukengeheim+site van het jaar

Posted on november 15, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rund Bourguignon op Keukengeheim+site van het jaar Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Vandaag plaats ik het recept voor de enig echte Boeuf Bourguignon,een Franse klassieker.Dit is ook één van mijn favorieten,vooral tijdens de wintermaanden.

Een bijkomend voordeel is dat je dit gerecht een dag op voorhand kan maken,het is zelfs nog lekkerder dan.

Zoals ik al heb vermeld is mijn site http://www.keukengeheim.com genomineerd als Site Van Het Jaar bij CLICKX Magazine in de categorie “eten & drinken”

Jullie zouden ontzettend kunnen helpen door op Keukengeheim te stemmen,het kost 5 min.van je tijd.Klik gewoon op het logo van CLICKX en je komt op het stemformulier.Alvast bedankt!

Het recept:

Als je over dit en/of een ander recept vragen hebt surf dan even naar http://www.keukengeheim.com waar ik je de hele dag advies geef,en nog beter :het is gratis!

1200 g rundstoofvlees van goede kwaliteit
30 lente-uitjes
4 teentjes knoflook
300 g champignons
40 g boter
8 sneetjes gezouten spek
20 g bloem
5 dl wijn (rood)
5 dl vleesbouillon of water met bouillonblokje
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
0.5 eetlepel marjolein (gehakt)
1 bosje perselie
peper
zout

De uitjes en de knoflook schillen. De champignons reinigen. Het spek in reepjes snijden. Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

De boter in een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus. Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillon en de wijn. De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen. Nu en dan het schuim verwijderen.

Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken.

Het vlees met de saus in een flinke terrine overscheppen en bestrooien met peterselie. Zeer warm opdienen.

Heel lekker met aardappelpuree of gebakken aardappelen

Smakelijk en tot morgen

Samlogoklein8.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: