Rosbief juist bakken op Keukengeheim+Clickx Magazine wedstrijd

Posted on november 14, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , |

14-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief juist bakken op Keukengeheim + Clickx wedstrijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag geef ik wat goede raad over het juist bakken van rosbief,bezoekers melden mij dat er heel wat tegenstrijdige informatie beschikbaar is.Daarom hier de juiste basisbereiding.Je kan er altijd de groenten en saus naar keuze bijgeven.

Zoals ik gisteren al schreef is mijn website http://www.keukengeheim.com genomineerd voor de site van het jaar in de categorie “eten & drinken” door CLICKX Magazine;

Jullie zouden ontzettend kunnen helpen door op keukengeheim te stemmen,het kost 5 minuten van je tijd.Klik op het logo en je komt op het stemformulier.Alvast bedankt.

Rosbief:

Over de keuze van het vlees, kan ik geen  uitspraak doen.

De ene liefhebber houdt van grofdraderige rosbief en de andere heeft graag fijnkorrelig vlees. Overleg dus met de slager.

Haal het stuk vlees 1 à 2 uur voor het braden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Peper het vlees uitvoerig.

Leg het in een lage braadschotel en overgiet het met een mengsel van olijfolie en gesmolten boter.

Schuif het stuk de hete oven in, die staat afgesteld op 240 graden.

De braadtijd: in geen geval te lang want rosbief moet mooi doorbloed blijven. Tel op 12 à 13 minuten per halve kilogram vlees.

Overgiet regelmatig en keer de roastbeef eens om.

Prik echter onder geen voorwaarde in het vlees. Laat na het braden 15 tot 20 minuten rusten, ingewikkeld in aluminiumfolie.

Warm de roastbeef net voor we aan tafel gaan gedurende 3 à 4 minuten, niet langer, op in de hete oven.

Versnijd het stuk in smakelijke sneetjes. Werk af door er wat grof zeezout over te strooien.

Overgiet met jus (in de lege braadslee hebben we water gegoten en op het vuur voor de helft laten inkoken).

Als je het vlees meer doorbakken wil laat je de rosbief 3 a 4 min langer in de oven per 1/2 kg

Indien je nog vragen moest hebben kan je de hele dag terecht op http://www.keukengeheim.com waar ik  de hele dag gratis culinair advies geef.

Smakelijk en een  prettige dag

Tot morgen

Sam

logoklein7.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: