Goed Nieuws op Keukengeheim+Witloofrecept”een beetje anders”

Posted on november 13, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws op Keukengeheim + Witloofrecept Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Ik heb het al in eerdere blog vermeld.

Mijn website http://www.keukengeheim.com is genomineerd door CLICKX Magazine voor de site van het jaar in de categorie ” eten & drinken”.Zeg het voort!

Je zou me ontzettend kunnen helpen door even naar de linkt te surfen:www.sitevanhetjaar.be of ga gewoon even naar keukengeheim,je kan daar op het logo klikken.

Dank bij voorbaat!

En nu een recept voor witloof in de oven dat lichtjes afwijkt van het klassieke recept.De gekookte ham wordt vervangen door gerookte of gedroogde( Parma,Serrano,Ganda enz.) en in de saus komt wat Gorgonzola of Roquefort.

je moet wel van zout houden maar ik vind het een heel lekker gerecht.

Het recept:

Ingrediënten voor 2p: 4 witloofstronkjes, 4 plakken gerookte ham ( parma of ganda), melk, 50gr boter, 50gr bloem, 50gr geraspte kaas, 50 gr gorgonzola,citroen, bruine suiker, paneermeel.

To do:

– wiltoofstronkjes kuisen en bakken in boter. Laten gaar sudderen onder het deksel en bruine suiker toevoegen voor te karameliseren (optioneel).

– witloof laten uitlekken en uitwringen (anders wordt kaassaus te dun). Je kan wat witloofvocht gebruiken voor de bechamelsaus.

– bechamelsaus maken: boter smelten (mag niet bruin worden) en bloem toevoegen. Met klopper mengen en losmaken van de bodem. Tijdens het roeren laten inkoken zodat bloemsmaak verdwijnt. Al roerend melk toevoegen. Tot saus roeren en laten binden. Kaas, vocht wiltoof en wat citroensap toevoegen.

Tip: zorg dat de saus dik genoeg is want uit het witloof kan extra vocht vrijkomen.Het witloof met je handen uitknijpen

– witloofstronkjes in hesp rollen en in ovenschaal dresseren. Bechamelsaus toevoegen. Afwerken met paneermeel en enkele klontjes boter.

– Opwarmen in de oven. Op het laatste kaas strooien over de schotel  en gratineren.

Lekker met puree of pomme duchesse.

Smakelijk

Zoals elke dag kunnen julie ook vandaag terecht op http://www.keukengeheim.com voor alle culinaire vragen,daar geef ik gratis advies.

Tot morgen en een prettige dag.

Samlogoklein6.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: