Gebraden Kip op Keukengeheim

Posted on november 12, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden Kip^op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste mensen,

Ik heb goed nieuws gekregen,mijn website http://www.keukengeheim.com is genomineerd als site van het jaar bij CLICKX Magazine:categorie eten & drinken. Nu is het wel nodig dat er op gestemd wordt natuurlijk,het is een beetje de erkenning voor het idee dat ik had om gratis en online culinair advies te geven voor mensen die een kookprobleem hebben of gewoon een recept willen.Er kan vanaf morgen gestemd worden,morgen daarover meer.

Vandaag het recept voor gebraden kip:

Alle gevogelte moeten niet alleen gepeperd en gezouten worden aan de binnenkant. Dat gaat makkelijk door de billen van elkaar te verwijderen en gebruik te maken van de vrijgekomen opening. Via datzelfde gat  doen we ook nog een klontje boter in de vogel. Allerhande kruiden kunnen er ook aan te pas komen: een takje tijm, een paar teentjes knoflook, takjes gedroogde venkel, rozemarijn en noem maar op.

Heel lekker doet een stevig stuk verse kruidenkaas, Boursin of zo.
Vooral bij kip doet de kaas van binnenuit wonderen!

Kip wordt gebraden in een warme maar niet in een hete voorverwarmde oven: 210 tot 220 graden Celsius gedurende ongeveer 60 min.voor een kip van 1,5 kg.Dat hangt een beeje van je oven af.

Als je merkt dat de kip te hard en te vlug bruint kan je een stuk aluminiumfolie over de bovenkant leggen,zo gaart ze verder maar verbrand niet.

Vooraleer de kip de oven in gaat, peperen we uitvoerig het vel. We zouten echter niet, omdat dan tijdens het braden teveel lelijke blaren op de kip verschijnen.

We overgieten de kip wel met een mengsel van olfijfolie en gesmolten boter. Je zal zien,dat maakt echt een verschil!

Wanneer is de kip in de oven nu gaar?

Neem een scherp mesje ter hand, een aardappelmesje bijvoorbeeld.

Prik met een mes in één van de billen van de bradende kip in de oven.

Uit het sneetje vloeit onmiddellijk vocht.

Indien dit vocht nog een rozerood kleurtje heeft, dan is de vogel nog niet gaar. Indien het vocht volkomen kleurloos is, dan kunnen we aan tafel.

Weliswaar nadat we de kip gedurende een tiental minuten hebben laten rusten, ingewikkeld in aluminiumfolie. Want op die manier wordt het vlees nog malser.

Zo mensen,eet smakelijk vanavond.

Tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comist1_2100572_informal_placesetting1.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: