Bisque van Kreeft op Keukengeheim

Posted on november 10, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisque van Kreeft op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag geef ik jullie het recept voor de echte Bisque d’Homard,dat is Kreeftensoep.

Je kan dit recept ook met ander schaaldieren zoals grijze garnalen of krab bereiden.Dan verandert gewoon de naam in bv. Bisque de Crevettes.

Een kleine tip die ik jullie niet wil onthouden:er zijn diepgevroren kreeften te koop in de supermarkt,die zijn absoluut niet geschikt om gewoon te eten,noch koud nog warm wegens veel te taai.

Schaaldieren hebben veel te lijden van het invriezen,de uitzonderingen zijn scampi en gamba’s.

Laat je niets wijsmaken door mensen die beweren dat er geen verschil is tussen diepgevroren of verse kreeft,ze dwalen.

Diepvrieskreeft is echter wel geschikt om Bisque mee te maken,wel eerst ontdooien.

Als jullie nog vragen zouden hebben over dit of een ander recept kan je even naar mijn website gaan,www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online ben en het is GRATIS.

Het recept:

1 kg kreeft, , 2 wortelen, 1 liter visbouillon, 1 ui, 2 takjes selder, 1 el paprika, 1 dl Cognac, 2 dl witte wijn, 2 dl room, 50 g boter, zout, cayennepeper,Bereiding: Snipper de groenten fijn en laat ze zachtjes gaar worden in een klontje boter. Doodt de kreeften( als je levende kreeften gebruikt) door ze 1 minuut in kokend water te dompelen. Verwijder de koppen en lepel er het zachte vlees uit. Bewaar in de koelkast. Bak de staarten, de scharen en de koppen in een weinig olie gedurende 10 minuten samen met de cayennepeper en de paprika. Verwijder het vlees uit de pantsers en bewaar in de koelkast. Doe de pantsers terug in de kookpot en blus met Cognac. Voeg er de witte wijn, visbouillon, de groenten, tijm en laurier bij en laat 20 minuten koken. Haal de bouillon door een zeef en tracht zoveel mogelijk smaakstoffen eruit te persen. Vermeng de zachte delen van de kreeften met de overgebleven zachte boter en mix door de soep. Bindt met room en breng op smaak met zout en peper. Snijd het staartvlees en de scharen van de kreeft in medaillons ( schijfjes),leg ze in de borden en lepel er de hete soep over.

Eventueel kan je er nog een paar blaadjes basilicum opleggen als decoratie
Zo beste mensen,dat is het voor vandaag.

Tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comist1_3107455_lobster_tail_backlit.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: