Ragout van Ree op Keukengeheim

Posted on november 9, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van Ree op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen mensen,

Terwijl er hier een ferme storm heerst (de ramen springen er bijna uit),kan ik zelfs op dit vroege uur aan niets anders denken dan aan stoofpotten en wild gerechten.

Het is echt guur buiten,daarom krijgen jullie vandaag het recept voor een ragout van Ree.

Dit recept kan ook met everzwijn gemaakt worden en zelfs met gewoon runds of varkensvlees.

Zoals elke dag kunnen jullie met eventuele vragen de hele dag terecht op mijn website- http://www.keukengeheim.com waar ik graag advies geef,gratis wel te verstaan.

By the way,Keukengeheim.com is genomineerd voor de beste site van het jaar bij CLICKX Magazine,maar daarover volgende week meer.

Het recept:

Het lijkt veel werk maar dat valt goed mee,het is maar een klein beetje meer werk als bij een andere stoofpot

1 kilo reevlees (hals of schouder) – 1 fles rode wijn – 3 dl olie – 100 gram mager spek – 1 ui – 1 dl bloed – 1 eetlepel cognac – 70 gram bloem – 75 gram boter -10 kleine uitjes – 1/2 citroen – 10 champignons – 1 wortel – 1 teentje knoflook – 1 kruidnagel – laurier – tijm – zout, peper – poedersuiker

Schil ui, wortel en knoflook. Snij ui en wortel in schijfjes. Snij het vlees in dobbelstenen. Doe ze in een grote kom, voeg ui en wortel erbij en pers er de knoflook over uit. Geef er peper bij, tijm en laurier en de kruidnagel.

Schenk er de wijn over en laat het 1 dag marineren.Als je het niet voor lange marinades hebt kan je volstaan met enkele uren marineren

Laat dan het vlees uitlekken, droog het af en bewaar de marinade. Doe de olie in een pan en bak hierin de stukken vlees snel bruin.

Haal ze dan uit de pan.

Smelt in een andere pan 50 gram boter, leg er het vlees in, geef er de bloem bij en laat deze bruin worden. Flambeer dan met de cognac. Voeg er dan de marinade met de groenten bij. Het vlees moet geheel onder staan.

Voeg eventueel nog wat wijn bij.

Laat het 2,5 uur zachtjes sudderen.

Snij het spek in reepjes

Breng een pan met water aan de kook en blancheer hier de reepjes spek enkele minuten in.

Maak de champignons schoon.

Breng een pannetje met wat water en citroensap aan de kook en kook hierin 5 minuten de champignons.

Schil de kleine uitjes. Doe ze in een pannetje, bedek ze juist met water, geef er een lepeltje suiker bij en 25 gram boter en laat zachtjes koken totdat het vocht verdwenen is.

Als het ree klaar is, haal dan het vlees uit de pan, laat de saus koken, voeg het bloed toe en laat dan nog 10 minuten koken. Zeef de saus. Leg er nu de stukken vlees in, samen met uitjes, champignons en  spek. Laat nog 15 minuten zachtje stoven.

Blancheren is gewoon het spek in kokend water leggen gedurende 1 a 2 minuten

Smakelijk en tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.com
logoklein4.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: