Steak Pizzaiola op Keukengeheim

Posted on november 7, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak Pizzaiola op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen     Dag beste mensen,

Vandaag geef ik jullie het recept voor een klassieker uit de Italiaanse keuken,dikwijls is dit een gerecht dat in slechte Italiaanse restaurants gewoon met een tomatensaus die nauwelijks gesudderd heeft gegeven wordt,maar als je het recept volgt is het een uitstekend manier om steak te bereiden.Je kan steeds terecht op http://www.keukengeheim.com als je nog vragen hebt over dit en/of andere gerechten.

Het recept:

Steak pizzaiola
Wat heb je nodig voor 2 personen:2 Steaks  van ongeveer 200 gram,je kan kiezen voor entrecote, maar ook voor een simpele geprikte biefstuk,naargelang je budget of waar je zin in hebt.
1 kartonnetje passata / wat olijfolie / 1 teentje look /een kleine ui / oregano / peper&zout /  2eetlepels witte wijn.

Snij de ui fijn
Zet 2 pannen op een middelmatig vuur (gasstand 5) en giet er wat olijfolie in
Doe in 1 pan de gehakte ui, laat 3min stoven, roer af en toe om, pers dan het teentje look bij de ui, roer om en doe er de passata bij
Leg de steaks in de andere pan. Kijk uit voor spatten! Leg de steaks erin WEG van jou,dat wil zeggen eerst een punt  in de pan het dichste bij jou en dan de volledige steak weg van jezelf
Laat 3 min.bakken aan de deze kant,en draai dan het vlees om en laat nog 3min.bakken aan de andere kant, zet het vuur af en laat de steak rusten
Ondertussen moet je saus dikker geworden zijn, kruid met oregano en peper & zout, doe er de witte wijn bij en zet het vuur hoger, laat 1min doorkoken.
Voila, je bent klaar
TIPS: De baktijd van 6min. is seignant (medium),als je de steak rauwer wil neem dan 4min.baktijd,wil je hem beter doorbakken 8min.,wil je helemaal doorbakken steak is het 10 min.
Er is een gouden regel bij het bakken van vlees:hoe meer doorbakken je het vlees wil, hoe zachter je het vuur moet zetten. LAAT JE VLEES NIET OP EEN HOOG VUUR GAREN! Het enige resultaat dat je daar mee gaat bereiken is dat je vlees verbrand aan de buitenkant is en rauw van binnen is
Je kan dit serveren met frietjes, gebakken aardappelen,rijst,pasta,brood,waar je maar zin in hebt
Als je brood van een dag of twee hebt, besprenkel dat  dan met wat olijfolie en zout (zeezout is heel lekker) en leg dat 3min in een voorverwarmde oven (gasstand 6)
Een gewone groene sla is hier goed bij
Dit recept is de Italiaanse versie van steak friet in Belgie en Nederland
Buon appetito
Binnenkort worden er weer culinaire workshops gegeven in Kasteel Bischoppenhof in Deurne/Antwerpen,dat zal op woensdagavond zijn,als je daar meer info over wil kan je een kijkje nemen op http://www.keukengeheim.com of stuur een mailtje.

Ik kom ook bij u thuis koken tot 12 personen,vraag ook daar gerust meer info over.Het is vrijblijvend.
Groetjes en tot morgen
Sam
http://www.keukengeheim.comist1_2892132_italian_flag_in_sun_and_wind.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: