Garnaalkroketten op Keukengeheim

Posted on november 6, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostendse Garnaalkroketten op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste mensen,

Keukengeheim.com is terug online na een servercrash bij de webhost.2 ellendige dagen zijn het geweest.

Vanaf vandaag ga ik er met frisse moed terug tegenaan.

Ik krijg op keukengeheim.com dikwijls vragen over problemen met garnaalkroketten,daarom hier het goede recept voor garnaalkroketten.

Het recept:

Benodigdheden:
- halve kilogram grijze garnalen,
- droge witte wijn,
- 50 gram gemalen gruyere-kaas,
- zout, cayennepeper, muskaatnoot, thijm en laurier,
- 100 gram boter,
- 100 gram bloem,
- kopje melk,
- een beetje room,
- een ei,
- een citroen,
- peterselie.

Bereiding:
Pel de garnalen. Hou de pellen bij. Zet ze op het vuur met een
scheutje witte wijn en wat water. Zorg dat de pellen juist bedekt
zijn. Voeg kruiden naar smaak toe: zout, cayennepeper, thijm en
laurier. Laat het mengsel even koken en doe het daarna door een zeef.
Hou de bouillon over.
Maak met de boter en de bloem een bindmiddel voor de kroketten. Laat
de boter zachtjes smelten. Klop de bloem eronder. Wacht tot dit
mengsel stevig wordt. 
Voeg er dan stevig kloppend de bouillon aan toe. Laat het mengsel
indikken op het vuur tot je een dikke massa krijgt. Voeg er dan de
gruyŠre-kaas en een kopje melk aan toe. Breng op smaak met
muskaatnoot en eventueel nog wat cayennepeper en zout. Doe er dan de
gepelde garnalen bij.
Neem de pan van het vuur. Los een eierdooier op in een beetje room.
Voeg dit er aan toe. Laat alles afkoelen in een platte vorm.
Snij of rol de kroketjes. Rol ze door bloem en losgeklopt eiwit. Dan
door paneermeel. Frituur de kroketjes. Dompel ook de peterselie even
in het frituurvet.
Dien de 'Oostendse garnaal-kroketjes' op met een stukje citroen en de
peterselie

Zo mensen,morgen meer

Groetjes
Sam
www.keukengeheim.comlogoklein2.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: