Basisrecept voor Risotto op Keukengeheim

Posted on november 3, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept voor Risotto op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag beste mensen,

Er zijn veel vragen op mijn website over risotto.

Welke rijst te gebruiken,hoelang die moet koken en hoe te werk gaan.Er zijn zelfs mensen die dessertrijst gebruiken om risotto te maken omdat die toch ook kleeft.

Nee,risotto is eigenlijk een eenvoudig gerecht en zoals bij alle eenvoudige recepten is de kwaliteit van de ingredienten zeer belangrijk.

Ook de bereidingswijze is van groot belang bij eenvoudige recepten,onder chefkoks is het motto;hoe eenvoudiger hoe moeilijker!

Je kan niets verdoezelen met extra saus of garnituur.Daarom is een eenvoudig gerecht bestellen in een restaurant een goede waardemeter om het niveau van de chef te toetsen

Als je nog vragen hebt kan je de hele dag terecht op mijn website,www.keukengeheim.com waar ik je gratis en voor niets van advies dien

Basisrecept voor risotto:4 pers.

Breng ongeveer 1,5 l kippen of groentenbouillon aan de kook.

Stoof 2 gehakte sjalotjes aan( in 2 eetlepels boter) in een pot met dikke bodem

Doe er 400 gr risottorijst bij,laat enkele minuten stoven,roer af en toe om


Voeg 1,25 deciliter witte wijn toe en laat op een hoog vuur verdampen; nu even niet roeren, zet het vuur lager. Doe in ongeveer 18 min, pollelepel per pollepel de bouilon erbij. Roer voorzichtig en gun de rijst de tijd om de bouillon te absorberen, de rijst moet vochtig maar Al Dente ( beetgaar) zijn, als de rijst klaar is roer je er enkele eetlepels geraspte parmezaan door, kruiden naar smaak;

Bij deze basisrisotto kan je vis, vlees, groenten, zeevruchten en kruiden toevoegen

Arborio is de meest voorkomende rijst voor risotto, daar zijn verschillende classificaties:comune – semifino – fino en superfino. Een andere bekende rijst is Carnaroli
Als je een risotto met vis of zeevruchten wil kan je visfumet of schaaldierenbouillon gebruiken ipv kippen of groentenbouillon.

Zo mensen,prettig weekend en tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comist1_2100572_informal_placesetting.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: