Basisrecept voor Risotto op Keukengeheim
Basisrecept voor Risotto op Keukengeheim
Dag beste mensen,
Er zijn veel vragen op mijn website over risotto.
Welke rijst te gebruiken,hoelang die moet koken en hoe te werk gaan.Er zijn zelfs mensen die dessertrijst gebruiken om risotto te maken omdat die toch ook kleeft.
Nee,risotto is eigenlijk een eenvoudig gerecht en zoals bij alle eenvoudige recepten is de kwaliteit van de ingredienten zeer belangrijk.
Ook de bereidingswijze is van groot belang bij eenvoudige recepten,onder chefkoks is het motto;hoe eenvoudiger hoe moeilijker!
Je kan niets verdoezelen met extra saus of garnituur.Daarom is een eenvoudig gerecht bestellen in een restaurant een goede waardemeter om het niveau van de chef te toetsen
Als je nog vragen hebt kan je de hele dag terecht op mijn website,www.keukengeheim.com waar ik je gratis en voor niets van advies dien
Basisrecept voor risotto:4 pers.
Breng ongeveer 1,5 l kippen of groentenbouillon aan de kook.
Stoof 2 gehakte sjalotjes aan( in 2 eetlepels boter) in een pot met dikke bodem
Doe er 400 gr risottorijst bij,laat enkele minuten stoven,roer af en toe om
Voeg 1,25 deciliter witte wijn toe en laat op een hoog vuur verdampen; nu even niet roeren, zet het vuur lager. Doe in ongeveer 18 min, pollelepel per pollepel de bouilon erbij. Roer voorzichtig en gun de rijst de tijd om de bouillon te absorberen, de rijst moet vochtig maar Al Dente ( beetgaar) zijn, als de rijst klaar is roer je er enkele eetlepels geraspte parmezaan door, kruiden naar smaak;
Bij deze basisrisotto kan je vis, vlees, groenten, zeevruchten en kruiden toevoegen
Arborio is de meest voorkomende rijst voor risotto, daar zijn verschillende classificaties:comune – semifino – fino en superfino. Een andere bekende rijst is Carnaroli
Als je een risotto met vis of zeevruchten wil kan je visfumet of schaaldierenbouillon gebruiken ipv kippen of groentenbouillon.
Zo mensen,prettig weekend en tot morgen
Sam
http://www.keukengeheim.com
Geef een reactie