De echte Vol au Vent op Keukengeheim

Posted on november 2, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De echte Vol au Vent op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag krijgen jullie het enige echte recept voor Vol au Vent,in Nederland heet dat koninginnenhapje.
Dit recept vereist meer werk dan zomaar wat kippewit in water te koken er er vervolgens room bijdoen,zolas ik onlangs in een restaurant mocht meemaken.

Maar het resultaat is zoveel beter,de rijke smaak van de kippebouillon maakt het verschil.

Mochten jullie vragen hebben over dit en/of een ander recept ben ik de hele dag beschikbaar op http://www.keukengeheim.com waar je gratis culinair advies krijgt.

Het recept:

  • 1 kip
  • 1 liter water
  • 1 soeplepel kippenbouillonpoeder of 1 blokje kippenbouillon
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 250gr gehakt
  • 1 citroen
  • bloem
  • champignons
  • peterselie

Voor de saus

  • 75gr boter
  • 75gr bloem
  • 1/4 liter melk
  • 3/4 liter kookvocht
  • 2 dooiers
  • 2dl melk

Bereidingswijze

  1. Doe 1 liter water in een kom met (bij voorkeur) dikke bodem
  2. Leg hierin de kip in z’n geheel
  3. Doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in.
  4. Voeg de kippenbouillon bij en kruid goed met peper en zout.
  5. Laat 45 minuten doorkoken
  6. Rol met het gehakt balletjes ter grootte van een knikker (zorg dat ze allemaal even groot zijn) en rol ze door de bloem.
  7. Haal na 45 minuten de kip en de groenten uit het kookvocht (kookvocht niet weggieten, maar drie kwart liter in een ander pannetje gieten)
  8. Kook de balletjes in het kookvocht geduren 10 minuten
  9. Ontbeen de kip en snij in middelgrote stukken
  10. Maak een roux van boter en bloem
  11. Doe er de melk en het kookvocht bij en roer goed met een garde
  12. Doe het sap van een halve citroen bij de roux
  13. Doe er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes bij
  14. Klop in een aparte kom 2 eierdooiers en 2dl melk losjes door elkaar
  15. Vlak voor het serveren meng je dit door de rest van mengsel

Tips:

  • Gebruik een hele kip, en niet enkel kippeborsten of billen. Het vel en de beenderen geven die extra smaak
  • Haal de balletjes door de bloem zodat ze meer aan elkaar blijven plakken
  • Kook de balletjes apart in het kookvocht, zodat ze gekookt bij de roux komen
  • De eitjes en de melk er achteraf bijvoegen zorgt voor een vol au vent die meer gebonden is.logoklein.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: