Franse Uiensoep op Keukengeheim

Posted on oktober 30, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Uiensoep op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,

Het wordt stilaan kouder en guurder,daarom vandaag het recept voor de enige echte uiensoep.Die smaakvolle donkere uiensoep die le dikwijls in Frankrijk kan eten.

De donkere kleur komt van de uien die zachtjes en lang gestoofd worden.Op het laatst karameliseren ze en kleuren ze de soep.

Voor verdere vragen kunnen jullie van 8 tot 22 uur terecht op mijn website ( http://www.keukengeheim.com) waar ik jullie graag verder help.

Het recept:

55 gram boter

2 eetlepels plantaardige olie

2 pond uien in dunne plakjes gesneden

1 theelepel zout

20 à 25 gram bloem

2 ltr. runderbouillon, vers getrokken of van blokjes; eventueel een combinatie van runder- en kippenbouillon

Smelt boter en olie boven een klein vuur. Roer er de uien door en 1 theelepel zout en laat zonder deksel 20 à 30 minuten zachtjes stoven nu en dan roerende tot de uien mooi goudbruin gebakken zijn.Hoe donkerder de uien ,hoe donkerder de soep. Strooi de bloem over de uien en kook roerend ongeveer 2 à 3 minuten door. Neem de pan van het vuur. Laat in een andere pan de bouillon warm worden, voeg dit daarna bij de uien. Zet de pan wederom op een kleine vlam en laat nog 30 a 40 minuten zachtjes doorkoken, nu en dan het vet afscheppend. Maak op smaak af met peper en zout

 

Uiensoep is natuurlijk niet compleet zonder kaastoast:

 

Wrijf een stuk stokbrood in met een doormidden gesneden teenje knoflook,strooi er flink wat gemalen kaas over,goede emmenthaler of appenzeller is lekker.

 

Zet de toast onder een hete grill tot de kaas wat gesmolten is.

 

Leg de toast in een diep bord en schep er de soep over.

 

Je kan de soep ook de dag voordien maken

 

Zo beste mensen,dat is het voor vandaag

 

Tot morgen

 

Sam

http://www.keukengeheim.comlogoklein12.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: