Keukentermen op Keukengeheim

Posted on oktober 28, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , |

Keukentermen op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo beste mensen,

Vandaag gaan we door met het verklaren van woorden die in keukens geruikt worden en die je weleens tegenkomt in recepten en kookprogramma’s op TV.
Alles wat je met meer zelfvertrouwen doet koken is een een goede zaak.Mijn motto is niet voor niets:koken moet leuk zijn!
En daar wil ik graag aan bijdragen,je kan alle dagen terecht op mijn website( http://www.keukengeheim.com)waar ik gratis online culinair advies geef,aarzel niet:er zijn geen stomme vragen in de keuken!

Nog wat keukentermen verklaardt:

Déglaceren:fond of water aan een braadpan toevoegen om de aangekoekte vleessappen te doen loskoken van de bodem van een pan of pot om een saus te bekomen

Doreren:de buitenkant van deeg met losgeklopt eierdooier instrijken, om het gebak in de oven een gouden schijn te geven.

Duchesse:Aardappelpuree die vermengd wordt met eierdooiers en boter.

Escabeche:Op voorhand gekookte of gefrituurde visjes, vlees of gevogelte dat vervolgens lang wordt gemarineerd in een mengsel met sterke kruiden en/of wijn en azijn.In Zuid-Amerika heet dit Cevicche

Espresso – Café Latte:Espresso lmet warme gestoomde melk. Het wordt meestal geserveerd in een lang glas met een beetje cacaopoeder over het schuim gestrooid.

Essence:Aromatisch afkooksel. Extract.

Extra vierge:Een kwaliteitslabel voor olijfolie dat staat voor de beste kwaliteit.

Zo beste mensen,een prettige zondag verder en tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein11.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: