Meer tips van Keukengeheim

Posted on oktober 25, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , , , , |

Meer tips van Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen Foodliefhebbers,

Vandaag gaan we gewoon voort met nuttige tips en veklaringen voor woorden die je dikwijls in recepten tegenkomt.Als jullie meer specifieke vragen hebben,ga dan even naar mijn website http://www.keukengeheim.com waar ik de hele dag jullie vragen beantwoordt,dat is volledig gratis en er worden geen persoonlijke gegevens gevraagdt.Gewoon mensen helpen is ook leuk!

De tips voor vandaag:

Cassonade:Bruine suiker. Basterdsuiker.

Cassoulet:Beroemde stoofschotel uit de Languedoc op basis van witte bonen die met vlees (lende, ham, knie, worst en spek van het varken) in een gietijzeren pan worden gekookt. Soms komt er een stuk confit d’oie bij. Ook worst, schapenvlees en zelfs patrijs zijn welkom. In Frankrijk maakt men zelfs cassoulet met kabeljauw of stokvis.

Chiffonade:In fijne, lange reepjes of sliertjes gesneden kruiden, slasoorten, krab, zalm enz

Chinois:puntige zeef om sausen en soepen te zeven.

Choron:Genoemd naar een chef. Bearnaisesaus gekleurd met tomatenpuree: Choronsaus.

Chutney:In azijn gekookt fruit of groenten dat daarna zeer sterk gekruid wordt. Brengt een extra toets aan gerechten. Wordt gebruikt als saus of garnituur.

Ciabatta:Betekent letterlijk ‘pantoffel’. Dit is een lang, plat wit Italiaans brood.

Ciseler:Ciseleren. Inkervingen maken in vis of vlees vooraleer het wordt klaargemaak

Civet:Ragout, meestal van haarwild, dat in dikke stukken werd gesneden.

Clafoutis:Zoet dessert van flensjesdeeg, meestal met kersen en daarna in de oven bereid.

Cocotte:Gietijzeren stoofpan of vuurvaste schotel met deksel en oren. Het gerecht werd in hetzelfde pannetje bereid en komt zo op tafe

Concassé:grof gehakt (groenten, zoals tomaten) of gestampt (b.v. peperbollen of jeneverbessen).

Concasseren:In kleine stukjes snijden

Zo beste mensen,dit was het voor vandaag

Nog een prettige dag

Sam
http://www.keukengeheim.comlogo-keukengeheim.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: