Vergeten en/of ongewone gerechten

Posted on oktober 24, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , |

Vergeten en/of ongewone gerechten Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen foodliefhebbers,

Deze morgen nog meer vaktermen en een korte verklaring.Ik ben ook op zoek naar vergeten en/of ongewone maar lekkere recepten voor een nieuwe rubriek op mijn website ( http://www.keukengeheim.com);dat mogen Belgische of Nederlandse recepten zijn maar ook gerechten die je ergens ter wereld hebt gegeten en waar je goede herinneringen aan hebt.Slechte herinneringen mogen ook,graag met een beetje uitleg waarom dat het zo slecht was.

En nu nog wat uitleg over:

Bagna Cauda:Een traditioneel Italiaans dipsausje op basis van fijngestampte ansjovis en olijfolie. Wordt geserveerd met rauwe groenten (vooral artisjokken), soepstengels, en stokbrood.

Beurre noisette:tot notenkleur verhitte boter met peper en zout en eventueel wat citroensap.

Blanquette;lichte ragout van vlees of gevogelte op basis van een veloutésaus en op smaak gebracht met eierdooier en/of room.

Blind bakken:een deegbodem zonder vulling geheel of gedeeltelijk voorbakken. Leg tijdelijk een stuk bakpapier op de bodem en vul met gedroogde bonen, zodat het deeg wordt platgedrukt en tijdens het bakken geen bellen vormt.

Blussen:Het toevoegen van vocht (wijn, bouillon) aan bakresten zodat er een basis ontstaat voor een saus.

Bordelaise:Letterlijk: zoals in Bordeaux. Een bepaalde garnituur bij vlees dat met wijn klaargemaakt werd (meestal met kasteelaardappelen (pommes châteaux) en paddestoelen.

Bottarga:De gedroogde en gepekelde kuit van vissen (harder of tonijn). Het wordt in dunne plakjes gesneden en geserveerd met olijfolie en citroen. Of ook geraspt in de pasta. Vooral geserveerd in Sicilië en Sardinië.

Bouquet-garni:boeketje gevormd van tijm, laurier en peterseliestengels, samengebonden met een koordje. Dient om een kookvocht te aromatiseren.

Biryani:Een uitgebreid gerecht dat alleen voor speciale gelegenheden wordt bereid omdat het zeer veel tijd kost. Het wordt gemaakt van met saffraan gekruide rijst en stukjes lam, kip of groenten.

Voila beste mensen,dat is het voor vandaag,zolas steeds kunnen jullie van 8 tot 22 uur terecht op http://www.keukengeheim.com voor alle culinaire vragen

Prettige dag verder
Samist1_2100572_informal_placesetting.jpgist1_2100572_informal_placesetting.jpgist1_2100572_informal_placesetting.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: