Coq au Vin

Posted on oktober 23, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , |

Coq au Vin Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag wegens weinig tijd gewoon een recept,sommige dagen zijn echte vergaderdagen met adverteerders en softwaremensen.
Er zijn nog 4 plaatsen vrij voor de Keukengeheim-workshop deze zaterdag in Kasteel Bischoppenhof:een prachtige locatie trouwens waar de tv kookprogramma’s van Peter van Asbroeck en Piet Huysentruyt worden opgenomen
Oa; de volgende gerechten komen aan bod:Een steak op de juiste manier maken,warme appeltaart maken,chocoladetaart maken,sausen leren maken oa pepersaus,mosterdsaus,dragonsaus enz.

Als je interesse hebt kan je meer info vinden op mijn website http://www.keukengeheim.com

Coq au Vin

2 uien
2 wortelen
2 stengels groene selder
2 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
2 cl olijfolie
1 kip
7.5 dl wijn (rood)
5 sneetjes gezouten spek
250 g champignons
10 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 kruidentuiltje
75 g boter
30 g bloem
peper
zout
5 g suiker

De zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur laten marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.

De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met keukenpapier. De marinade door een fijne zeef gieten.

De sjalotten schoonmaken en ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn.

Boter laten bruinen in een diepe braadkom, de stukken kip erin laten bakken tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade toevoegen. Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 minuten laten sudderen.

De champignons schoonmaken en het spek in blokjes verdelen. De champignons en het spek afzonderlijk in een pan bakken.

Het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip voegen en naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten en de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij mengen.

Smakelijk en tot morgen

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein9.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: