Nuttige Keukentips

Posted on oktober 22, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , |

Nuttige Keukentips Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen iedereen,

De nieuwe week is weer begonnen en hoop voor u met een beetje”goesting”
Vandaag ga ik nog wat tips en verklaringen plaatsen zodat je in de toekomst wat makkelijker naar kookprogramma’s kan kijken zonder dat je het idee hebt dat het chinees is.

Napperen: Gelijkmatig met saus of confituur bedekken

Paneren: Een laagje paneermeel of bloem aanbrengen, meestal op stukken vlees en vis die eerst door een losgeklopt ei werden gehaald. Gepaneerde ingrediënten krijgen een krokant korstje.

Pocheren:Het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten in water zonder dit echt gaat koken, de temperatuur is ongeveer 95 graden

Pureren:Aardappelen, groenten of fruit tot een gladde pulp wrijven met behulp van roerzeef of foodprocessor.

Quenelles: Ovaaltjes van gemalen vlees, vis of gevogelte die gaar worden gemaakt en die met behulp van twee lepels worden gevormd.

Reduceren: Het inkoken van vloeistoffen om deze te concentreren en te verminderden.Geeft meer smaak

Roux:Mengsel van gelijke hoeveelheden boter en bloem, gebruikt voor het binden van soepen en sauzen. Er zijn drie klassieke roux: witte, blonde en bruine, waarvan kleur en smaak worden bepaald door de bereidingstijd.

Sauteren:Ingrediënten snel in boter,vet of olie aanbakken of aanbraden.

Schiften: Het verbreken van de verbinding van ingrediënten die een geheel vormen, vaak door temperatuurverschil.

Schrikken: Ingrediënten in  ijs water dompelen om het kookproces tot staan te brengen. Bij geblancheerde groenten helpt het ook om hun heldere kleur te behouden.

Zo beste mensen,dat was het voor nu.Jullie kunnen de hele dag terecht op http://www.keukengeheim.com voor het oplossen van dringende culinaire problemen

Tot morgen
Sam
http://www.keukengeheim.comist1_3187730_kitchen_utensils.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: