Keukentips en nuttige info

Posted on oktober 20, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukentips en nuttige info Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,
Op deze zonnige dag ga ik gewoon door met het plaatsen van nuttige culinaire info.Ben echt blij dat jullie er iets aan hebben.Over de kleine dingetjes die beroepskoks gebruiken om een service( de dienst als het restaurant open is) vlotter te doen verlopen zal ik hier regelmatig info geven.
Jullie kunnen natuurlijk voor al je culinaire vragen en problemen terecht op mijn website ( http://www.keukengeheim.com) waar ik online ben van 8 tot 22 uur om jullie gratis advies te geven.

Hier nog wat culinaire info:

Fruiten: Het bakken van fijngesneden uien of groente tot ze licht bruin zijn

Fumet: Kookvocht van vlees, vis of groenten licht ingekookt.

Inbranden: De bodem van een pan minder aanbak gevoelig maken door hem te verhitten en vervolgens met zout in te wrijven. Schoonwrijven en het proces herhalen, nu met olie.Wordt met gietijzeren woks gedaan

Karameliseren: Het bruin laten kleuren van suiker door verhitting.

Kneuzen:Specerijen of kruiden (citroengras, knoflook, peperkorrels) in een vijzel of met de platte kant van een mes beschadigen om het aroma vrij te maken.

Liaison:Een mengsel van eidooiers en room om sauzen, soepen en stoofpotten te binden. Wordt altijd toegevoegd met de pan van het vuur en vlak voor het opdienen om schiften te voorkomen

Macedoine ( de legumes ou de fruits):Een mengsel van in kleine blokjes gesneden soorten fruit of groenten.

Marineren:Een mengsel van bijv. wijn, of azijn met kruiden om als doel het bintweefsel zachter te maken en smaak aan het voedsel te geven.

Melange:Frans woord voor mengsel. Het heeft meestal betrekking op een combinatie van verschillende vruchten of groenten die tezamen zijn bereid.

Meuniere:Franse term voor een gerecht (meestal vis) dat in boter is gebakken, afgemaakt met zout, peper en citroensap en gegarneerd met gehakte peterselie.

Mirepoix:In blokjes gesneden groenten ( wortel, ui, prei )

Zo beste mensen,dit was het weer voor vandaag,geniet van deze zonnige dagen

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein8.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: