Meer Keukengeheimen

Posted on oktober 18, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Keukengeheimen Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Ik zal vandaag volstaan met tips en verklaringen in de keuken;Als je bijkomende info wil of met een vraag zit kan je altijd terecht op http://www.keukengeheim.com

Daikon
Een grote witte radijs, wordt gekookt of rauw gebruikt. Wordt geraspt als garnering en in dipsauzen gebruikt. Niet te vervangen door radijzen.Wordt veel gebruikt in de Japanese keuken.

Deglaceren
Het bevochtigen van een pan waarin gebraden of gebakken is met een vloeistof om aanbaksels los te maken.

Degorgeren
Het laten weken van bv. orgaanvlees in koud water om onzuiverheden los te maken.

Demi-glace
Reductie van een bruine kalfsfond met een lichtbruine fond, zorgvuldig afgeschuimd.

Dresseren
Opmaken van vlees, wild of gevogelte. Ook opmaken van een schotel.

Escalope
Dun plakje vlees.

Farce
Mengsel van rauwe of gare producten, gehakt en op smaak gebracht. Bedoeld als vulling

Fileren
Het van de graat nemen van vis of van het bot nemen van stukken gevogelte.

Fond
Eenmaal een bouillon sterk ingekookt (of gereduceerd) is spreekt men van een fond.

Galangal
Een Thaise gemberwortel, die groter en lichter is dan de algemeen bekende soort. De plant wordt vrijwel niet buiten zuid-oost Azië verbouwd, maar de wortels zijn in gedroogde vorm in de betere Aziatische winkels verkrijgbaar en kunnen gedurende lange tijd bewaard blijven.

Ganache
Patisserie-crème, gebruikt om te gameren of te vullen. Is meestal van chocolade gemaakt.

Morgen meer tips en keukengeheimen

Prettige dag

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein7.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: