Keukentips en Veklaringen

Posted on oktober 17, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , |

Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,

Wegens veel interesse zal ik nog een tijdje doorgaan met het plaatsen van technische tips in de keuken.Het zijn dikwijls kleine dingen die koken makkelijker maken en daardoor ook leuker.
Jullie kunnen altijd terecht voor specifieke vragen op mijn website http://www.keukengeheim.com waar ik de hele dag online je vragen beantwoord( dat is gratis).

Tips:

Citroenblad
De blaadjes worden na eerst afgewassen te zijn, met de gerechten meegestoofd. Na gebruik weer verwijderen

Citroengras
Een aromatische grassoort met kleine dikke wortels, die, als ze gestampt worden, een sterke citroengeur afgeven. Als de verpakte poeder wordt gebruikt (sereh) is een theelepel vergelijkbaar met een verse stengel. Desnoods kan een geraspte citroenschil als vervangingsmiddel worden gebruikt.

Clarifiëren ( klaren)
Het helder maken van bijv. boter door die uit te smelten, van bouillon door er eiwit door te kloppen.

Condiment
Voedingsstof, gebruikt om de smaak van producten te verbeteren.Deze term kan zeer breed worden
opgevat: specerijen, aromaten, sauzen, vruchten of bereidingen

Corail ( koraal)
De rode kuit van schaaldieren, het rode gedeelte van Sint-Jakobsschelpen.

Coulis
Vloeibare puree, verkregen door het koken van groenten, schaaldieren of vruchten

Court-bouillon
Groenten en kruidenbouillon, verrijkt met wijn of azijn en gebruikt om vis, schaaldieren of wit
orgaanvlees in te koken.

Voila,dit was het voor vandaag,morgen het vervolg

Laat het weer en de files je humeur niet bederven

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein6.jpglogoklein6.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: