Tips in de Keuken

Posted on oktober 15, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips uit de Keuken Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,

Wegens grote instemming van de bezoekers ga ik vandaag door met technische tips in de keuken.Mensen hebben echt wel de behoefte om wat meer informatie te krijgen over de verschillende keukenbenamingen.Aangezien ik graag de mensen verder help;hier nog wat tips:

Bouquet garni
Assortiment van verschillende aromatische planten, samengebonden of in een neteldoek verpakt. Wordt
gebruikt om smaak aaneen bereiding te geven. Het standaard bouquet is gemaakt van 2 a 3 takjes peterselie, l takje tijmen l a 2 laurierbladen. Maar erzijn ook varianten, afhankelijk van regio: selder, prei, bonenkruid, salie enz.

Braiseren
Het zachtjes gaar smoren onder deksel van een gerecht in weinig vocht

Brunoise
Snijwijze in kleine blokjes van 1 of 2 mm, gebruikt voor garnituur van vulling, soepen en sauzen

Chapelure
Broodkruim, gedroogd en daarna gestampt of geraspt. De “blonde” is gemaakt van beschuit. Ook
paneermeel genoemd.

Chilipepers
Hoe kleiner de peper, hoe heter. Grote pepers zijn meestal niet zo scherp. Vandaar dat de rode en groene Spaanse chilipepers het mildst zijn en de ballonvormige madame Jeanette en de kleine pepertjes het heetst.

Chinois
Kegelvormige zeef. Er zijn twee soorten: de étamine, zeer fijn en bestemd om bouillons en sauzen te
passeren en de grovere diebedoeld is om gebonden soepen of sauzen te passeren.

Zo mensen,dat is het voor vandaag.Morgen meer!

Sam
http://www.keukengeheim.comlogoklein5.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: