Keukentermen

Posted on oktober 11, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukentermen Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,

Vandaag zoals beloofd ga ik verder met het veklaren van sommige keukentermen die veelvuldig in kookprogramma’s en boeken opduiken maar waarvan de meesten onder u niet weten wat ze betekenen

Au bain-marie is het in een waterbad (warm of koud) plaatsen van gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen.

De meeste gebruikte toepassing is om voedsel te verwarmen tot aan het kookpunt. Het water zorgt ervoor dat het eten niet warmer wordt dan 100°C. Doordat het water in het buitenste waterbad gaat koken, neemt het energie op van de verwarmingsbron, en blijft de temperatuur in het binnenste bad constant.

Voorbeelden zijn:

  • In een koudwaterbad voor het afkoelen van soepen en andere gerechten.
  • In een warmwaterbad voor het laten smelten en opwarmen van chocolade en sausen

Sauteren is een kooktechniek die veel weg heeft van roerbakken. In een weinig olie worden de ingrediënten (typisch vlees en groenten) onder hoge temperatuur verhit.
Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt. Het meest bekend is het pocheren van eieren, die men uit de opengebroken schil direct in bijna kokend water laat vallen.

Pocheren kan gebeuren in water met een scheutje azijn, in bouillon of in wijn. Deze techniek is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel, zoals de genoemde eieren, maar ook vis of fruit. Bij hard koken of bakken kunnen deze voedingsmiddelen gemakkelijk uit elkaar vallen. Het zijn ook producten waar de smaak juist door het zachte pocheren goed bewaard blijft.

Doordat er geen vet wordt gebruikt, is pocheren een uitstekende techniek om levensmiddelen gaar te maken met weinig joules
Zo beste mensen,morgen volgt er meer.

Prettige dag verderlogo-keukengeheim.jpg
Sam
http://www.keukengeheim.com

Advertenties

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers liken dit: