De baktijden van Steak

Posted on oktober 7, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , |

De Baktijden voor Steak Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen,
Ik krijg dikwijls vragen over de baktijden van steak op mijn website -keukengeheim.com.Daarom hier wat meer informatie over het juist bakken van steak.

Baktijden en  de franse benaming die in restaurants gebruikt word

Bleu=rauw van binnen met een dunne bruine korst,de steak moet wel warm  van binnen zijn.Leg de steal enige tijd op een bord boven een warme plek( fornius bv)

Baktijd voor een steak van 200 gram ongeveer 1 minuut per kant.

Saignant =bloederig

Baktijd voor een steak van 200 gram ongeveer 2 minuten per kant. De biefstuk heeft een bruine korst, is van binnen roze maar in het midden nog rauw.

A Point = niet meer bloederig

Baktijd voor een steak van 200 gram ongeveer 3 minuten per kant. De biefstuk heeft een stevige bruine korst en is van binnen roze.

Biencuit=doorbakken

Baktijd voor een steak van 200 gram ongeveer 5 minuten per kant. De biefstuk is van binnen helemaal doorbakken.
je kan best de seak eerst langs beide kanten in de pan bruinbakken en dan verder in een oven van 200 graden verder bakken,zo droogt hij het minste uit

Deze baktijden zijn een algemene info,de dikte van de pan en de de rundsvleessoort spelen ook een rol.Maar zo ben je al een eind op weg,de rest is ondervinding Het meest geschikt voor het bakken van biefstuk zijn pannen van gietijzer. Ze verzamelen en verdelen de hitte het best.

De panbodem moet volledig vlak zijn zodat de hittetoevoer gelijkmatig is.Gebruik bij voorkeur een mengeling van olie en boter om de steak te bakken dat verbrandt minder snel
Gebruik altijd een passende pan voor het aantal steaks,als je 1 biefstuk bakt gebruik dan geen grote pan zo verbrande de vetstof rondom het vlees niet.

Als u begint een steak te bakken, zorg dan voor een hoge baktemperatuur. De porien schroeien dicht en de sappen blijven in de steak.

Temper daarna de hittebron enigszins om te voorkomen dat het vlees droog wordt en de korst verbrokkelt.

Zo,jullie kunnen vandaag dit in praktijk brengen.
Prettige zondag en smakelijk
Samlogoklein2.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: