De enige echte Bolognesesaus

Posted on oktober 4, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De enige echte Bolognesesaus Klik op de afbeelding om de link te volgen Buongiorno,
Vandaag wat informatie over bolognesesaus.In Belgie en Nederland wordt  deze saus bezien als een snelklaar saus terwijl de echte “Sugo Bolognese” minimaal 2 uur ( 3 u is beter)op een zeer laag vuur moet intrekken om maximale smaak te ontwikkelen.Dus niet zoals hier gebeurt wat tomatenpuree en gehakt bijeen gooien en er wat pasta van slechte kwaliteit bijgeven.Ik ken zelfs iemand die er trots op is om in 25 min.een Bolognese te kunnen maken.Heb daar eens van geproeft,de HORROR!
Nee,als je dat aan een Italiaan geeft verliest die elk geloof in de mensheid en terecht.Eten moet met respect behandelt worden,daardoor respecteer je jezelf.
Ook de pasta is belangrijk,in Italie zijn pasta en koffie zaken van levensbelang,geef  gerust een paar euro per kilo meer uit aan goede pasta,je proeft echt het verschil.Het is onzin om te beweren dat het niets uitmaakt.Mijn favoriet is de pasta van “De Checco”,wat duurder maar een wereld van verschil.
Zo dit moest ik even kwijt en nu het recept:

Sugo Bolognese

400 gr rundsstoofvlees en 200 gr varkensstoofvlees
4 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
3-4 uien
800 gr gezeefde tomaten (vers of uit blik)
een klein blikje tomatenpuree.
3 blaadjes laurier
basilicum, oregano
1 kleine wortel
een glas witte wijn,je kan ook rode wijn gebruiken,dat is een beetje naar je smaak
zout en peper uit de molen

De olijfolie verhitten in een grote pan. Het stoofvlees toevoegen en op zacht vuur bakken. Zout en peper naar smaak toevoegen,let op met het zout,de saus wordt gecontreerder.Je kan beter nog wat zout toevoegen op het laatste dan dat er van in het begin de volledige hoeveelheid in zit.

Blussen met de wijn.

De fijngesnipperde knoflook, wortel in stukjes en grof gesneden ui toevoegen.

Al roerend de uitjes fruiten en vervolgens de gezeefde tomaten en een kwart van de tomatenpuree toevoegen.

De kruiden erover strooien (ongeveer een eetlepel basilicum en oregano). Goed doorroeren.

Het vuur iets hoger zetten, om een gladde saus te krijgen. Doe het deksel op de pan. Uw werk zit er hier op. De saus kan nu ongeveer 2 uur stoven, maar langer stoven verbeterd de smaak en de consistentie. De saus af en toe doorroeren.

Naar smaak kunt u de hoeveelheid vlees veranderen.

Meng de saus onder de pasta en dien op.

Parmiggiano of Pecorino mogen niet ontbreken.

Ciao a tutti

Sam

http://www.keukengeheim.comlogoklein1.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: