Wist je dat?

Posted on oktober 2, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , |

Wist je dat ? Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen iedereen,

Er zijn veel kleine weetjes die beroepskoks gebruiken en die je nooit op TV ziet.Ik heb afgelopen week een workshop “basistechnieken” gegeven waarin ik de deelnemers wat trukjes heb laten zien.De bedoeling is om je zelfvertrouwen wat te verhogen.
In kookprogramma’s gaat het veel te snel voor de meeste mensen,men moet niet vergeten dat de meeste mensen nooit een stap in een restaurantkeuken hebben gezet en dus noch de techniek nog de warenkennis hebben van beroepskoks( de meeste dan toch).
En zo loopt het het van in het begin verkeerd met als resultaat dat de amateur-kok alle zin in koken vergaat.Op mijn bescheiden manier probeer ik daar iets aan te doen.
Er staat een zin op de homepage van Keukengeheim.com”Koken moet leuk zijn!”.ik meen dat dus echt,vooral omdat koken echt heel leuk kan zijn als je wat basistechnieken beheerst.

Vandaag nog wat handige tips die  koken wat makkelijker maken.

Wist je dat?

Als je groene kruiden zoals basilicum, peterselie, dragon enz laat meekoken ze hun smaak verliezen, altijd op het laatst bijdoen

Dat spinazie de enige groene groente is die zijn kleur behoudt als je het kookt met een deksel op, alle ander groene groenten zonder deksel koken

Als je groenten een paar min laat koken in gezouten water, en ze daarna in een kom met water en ijsblokjes legt om af te koelen ze een mooie kleur hebben zoals op restaurant, wel eerst het water laten koken en dan de groenten erin doen

Als je mayonaise maakt alle ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn

Als je rijst 30min in koud water weekt hij daarna vlugger klaar is

Als je koekjes hebt gemaakt je ze in een plastiek bakje kan bewaren met een laagje keukenpapier op de bodem en een deksel op, het papier slorpt het vocht dat in de lucht hangt op

Dat eieren ook ademen ze nemen zuurstof op en geven koolzuur af, vandaar dat eieren de smaak van ingredienten in je koelkast kunnen overnemen

Je eieren moet koken met veel azijn en zout dan barsten ze minder snel

Je een ei in de pan moet doen als de boter begint te schuimen en niet als de boter al volledig gesmolten is want dan verbrand het vlugger

Als je wil weten of je eieren nog goed zijn je ze in een kom met gezouten water kan leggen,als ze zinken zijn ze nog goed

Als je vlees bakt je het altijd een 1/2 uur op voorhand uit de koelkast moet halen zodat het op kamertemperatuur komt, je vlees is dan malser als je het gebakken hebt

Als je vlees bakt je het beste een mengeling van boter en olie gebruikt, dat heeft een hogere verbrandingstemperatuur, alleen boter verbrand veel sneller

Je kan altijd voor vragen terecht op Keukengeheim.com en vergeet niet dat er geen stomme vragen bestaan in de keuken,elke chef-kok is ook van nul begonnen.

Zo,dat was het voor vandaag.

Prettige dag verder
Sam

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: