Tips & Truks in de Keuken

Posted on oktober 1, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , , , , |

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips&Truks in de Keuken Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,
Ik merk dikwijls dat veel mensen wel willen koken maar een beetje angstig zijn om iets verkeerd te doen,wat ik kan begrijpen want er kan wel het één en het ander fout lopen.
Dikwijls zijn een paar kleine tips voldoende om een beter resultaat te krijgen,daarom zal ik regelmatig hier wat tips & truks plaatsen.
Hier zijn de eerste:
Als je witloof hebt gesneden en dat even in lauw water onderdompeld je het witloof een paar dagen in de koelkast kan bewaren zonder dat het bruin wordt
Als je geschilde uien 10 minuten in de diepvries legt en je ze daarna snijd je bijna nooit moet huilen

Je pasta altijd in veel water moet koken anders kleeft het zetmeel aan elkaar

Als je zout in het water voor de pasta doet het langer duurt vooraleer het water kookt, pas zout in het water doen als het kookt als je gehaast bent

Je peulvruchten zoals bonen en erwten niet in zout water mag koken want dat ze dan taai worden, altijd op het einde zout toevoegen

Als je eiwit wil opkloppen altijd eerst de kom moet ontvetten met azijn

Je eiwit moet opkloppen met een snuifje zout

Je eiwit steviger wordt als je halverwege een koffielepel bloemsuiker toevoegt

Als je eieren hardkookt je ze net onder het kookpunt moet laten anders krijg je een zwarte rand

Als je bouillon maakt en je wil die donker hebber je dan een ongepelde ui moet laten meekoken

Als je soep wat te zout is je een geschilde aardappel met de soep moet laten pruttelen gedurende 15 min en dan de aardappel eruit halen, die heeft dan veel zout opgeslorpt

Als je chocoladesaus maakt, je op het einde een klontje boter bij de gesmolten chocolade kan doe zodat je saus mooi glanst

je kan voor meer tips en vragen terecht op mijn website:www.keukengeheim.com waar ik online ben van 8 tot 22 uur

Nog een prettige dag
Samlogoklein.jpg

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers op de volgende wijze: