Hallo wereld!

Posted on september 22, 2007. Filed under: Recepten | Tags: , |

Welkom op mijn blog.Ik ga alle dagen hier wat losse ideeen posten.

Hallo iedereen,
Nog even over kant en klare produkten.Het is zo dat vers en zelfgemaakt altijd beter is,maar dat neemt niet weg dat er goede produkten op de markt zijn.Ik denk bv aan de currypasta’s,garam,marsala en tikka mengelingen die je in de Oosterse supermarkten vindt.Ik kan me voorstellen dat er weinig animo bestaat bij de meeste mensen om zelf hun currypasta of hun fonds te maken.de meesten hebben daar of geen tijd voor of geen zin en weten niet hoe ze het moeten maken;dit zijn het soort kant en klare produkten die handig in gebruik zijn en mensen er toe aanzetten om toch zelf eten te bereiden.Hetzelfde is ook van toepassing op fonds,ik vind het beter dat ze die fonds gebruiken dan dat ze helemaal niet meer koken.
Dikwijls is het gebruik van deze produkten een aanzet om zich meer te verdiepen in in het koken en dat is alleen maar toe te juichen!
Eten doe je tenslotte enkele keren per dag dus het kan maar beter goed en gezond zijn.
Wat ik echter verschrikkelijk vind is dat een niet onbelangrijk aantal koks kant en klare fonds gebruiken en o gruwel,kant en klare bearnaise,archiduc en peperroomsaus.Wat houd je tegen als kok als je het beroep een beetje serieus neemt om zelf je fonds te trekken,veel werk is dat niet en je hebt een fantastisch resultaat;Een beetje bruine fond inkoken, wat fijngehakte dragon en een beetje boter erbij en je hebt een uitstekende saus voor kip of kalfsvlees.Het kost meer tijd om je kant en klare saus uit de verpakking te halen en op te warmen dan een goede saus te maken.
Wat nog het ergste is dat je in restaurants die dit soort rommel serveren er geen sprake is van een lagere rekening,ze hanteren dezelfde prijzen als restaurants die wel beroepseer hebben en de klant een degelijk gerecht willen serveren.
Het is bij veel collega-koks een bron van ergernis dat die luie koks er nog mee weg komen ook en vrolijk 20 a 25 euro durven vragen voor iets dat als foodcost mischien 4 euro heeft.
Wat denken jullie hier eigenlijk over?is dit iets dat bij de mensen leeft?
Let me know
Groetjes
Sam

http://www.keukengeheim.com

http://www.bloggen.be/keukengeheim

Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,

Vandaag gaat het over kookboeken.Ik krijg dikwijls de vraag  van bezoekers van mijn website ( http://www.keukengeheim.com) of ik een kookboek kan aanraden.Meestal is er een opsomming bij van de kookboeken die ze al hebben.
Dat blijken dan de boeken van de grote Chefs te zijn a la :Gordon Ramsey,Alain Ducasse,Peter Declercq en andere Sergio Hermansen.Prachtige boeken van uirstekende koks met interessante recepten en geweldige foto’s.
Ik heb zelf jaren op sterren-niveau gekookt in Belgie en Frankrijk,en als ik die recepten bekijk,begrijp ik ze ook.
Maar ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat u als niet-kok er iets aan hebt.De meeste technieken die in die recepten gebruikt worden behoren meestal tot de bagage van koks die een harde en lange opleiding hebben gekregen in de grote restaurants.Volgens mij kan je als liefhebber weleens zo’n gerecht maken en mischien ook wel met een goed resultaat maar je bent er wel de hele dag mee bezig,wat heel leuk is op een vrije zaterdag of zondag maar niet tijdens de week.
Daar heb je andere boeken voor nodig.
Het boek dat ik absoluut kan aanraden is het boek van het KAV:Koken voor elke dag.Zeker nu het aantal jaren geleden is ge-updated naar meer hedendaagse normen.Het is absoluut niet glamoreus en/of trendy ( god,wat haat ik dat woord) maar functioneel en dat is wat een kookboek in de eerste plaats moet zijn volgens mij.(ik word niet betaald om dit boek te promoten).
In dat boek staat werkelijk alles in wat je kan gebruiken om alle dagen te kunnen koken.Als basis kookboek vind ik het echt onmisbaar voor elke liefhebber en zelfs voor beroepskoks.
Begin met dit boek in huis te halen,blader er af en toe eens in en laat je gaan.Het is uitgegeven bij De Standaard uitgeverij.

Natuurlijk kan je voor alle informatie en oplossingen terecht op keukengeheim.
Een prettige dag verder
Sam
http://www.keukengeheim.com

Advertenties

Make a Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers liken dit: